Sunday, July 17, 2016

Yeni blog sayfam

Uzun yıllardır başka bir alan adı üzerinden blog sitemi yayınlıyordum. Fakat son zamanlar da, artık biraz da çocukca gelen eski alan adımı kullanmak yerine kendi ismimle yeni blog adresine geçmenin zamanı geldiğine karar verdim. Zaten içerik olarak da çok eskimiş yazılar vardı. Çok eskiyen ve bugün artık anlamı kalmamış yazılarımı da sunmanın bir mantığı olmadığını düşündüm.

Yeni blog sitesi için başlarda gene kendi sunucum üzerinden host edebileceğim Wordpress haricinde birşeyler bakıyordum ama sadece bir blog sitesi için onlarca ücretsiz alternatif servis varken, boşu boşuna zahmet ve kaynak israfı yapmak mantıklı gelmedi. Zaten Wordpress ve bazı benzerlerinin varsayılan veritabanı olarak MySQL kullanıyor olması benim için sıkıntı idi. Çünkü ben uzun yıllardır MySQL yerine PostgreSQL tercih ediyorum. Bir blog sitesi yayınlamak için MySQL in boş yere sistemde kaynak tüketmesi de mantıklı gelmedi.

Bu site çok okunsun, birileri gelsin filan gibi beklentilerim ve amacım olmadığından online servislerin hangisini seçsem diye de çok düşünmedim. Hatta çok da incelemedim ve karşılaştırmadım. Muhtemelen Google, temel ihtiyaçları karşılayan birşey sunuyordur diye Blogger'ı tercih ettim.

Yeni sayfamın ilk içeriği için birşeyler karalamak lazımdı :) Sanıyorum ki çok da manası olmayan bu yazı ilk içerik olarak yeterli olacaktır :)

No comments:

Post a Comment